Teki mieli keitettyä kananmunaa, no "pöhötin" käyttöön ja jääkaappikylmät munat koriin,
lämpötilaksi 130* ja ajaksi 13 minuuttia.
Joka kerta kun munia "uunissa" kypsennän on jännitys matkassa, koska, koska muna menee rikki (niin minulle käy aina keittäessäni normaalilla tavalla), ei ole kertaakaan rikkoutunut siellä.
Sitten munat jäähylle kylmään veteen,
Tässä sitten minulle melko harvinainen aamiaiskuva, no onhan tuossa jotakin ihan tavallista, iso mukillinen kahvia.
Kunnon tankkausta tuo ulkoilman harmaus vaatiikin, ehkä vielä toinen mukillinen kahvia ja mietintämyssy päähän; mitähän sitä tänään tekisi?
No nyt tuli hyvä vinkki. Tätä täytyy kokeilla. Opin itse vasta viime vuosina senkin , että keittämisen jälkeen pitäisi munia ensin antaa vähän aikaa olla ja sitten vasta kylmään veteen eli nahkoittuu tai jotain :-) ja on sitten helppo kuoria. Toimii.
VastaaPoistaKiitosTerhi käynnistä ja vinkistä! Olen aina laittanut kiireellä keitetyt munat kylmään veteen, pitää kokeilla jos joskus keitän mutta nämä "uunimunat" on niin helpot.
PoistaTämä kapistus on kyllä varmaan hyvä paljon on sitä ostettu.
VastaaPoistaKiitos Nila käynnistä!
PoistaPari vuotta sitten puhuin tuosta miniän kuullen, niinpä hän laitoi poikani ostoksille, kiitosheille. Yksineläjän on niin helppo tehdä tällä kaikki "uuniruoka", on lähes päivittäisessä käytössä.
Näin jo silmissäni, miten otat Airfryerin kainaloon ja lähdet töihin ;D Meilläkin on tuo laite, mutta olen miehelleni vähän suivaantunut sen ostosta, kun koen sen turhaksi. Nyt on kuitenkin tehnyt mieli, että kokeilisi, saako sillä tehtyä uuniperunaa. Oletko kokeillut, tai syötkö perunaa lainkaan?
VastaaPoistaEhkäpä vähän turhan iso töihin mukaan,, toki tiedän matkustavan "pöhöttimen" poikani perheessä. Heillä on kolme keittiöö ja yksi uuni joka kulkee kestokassissa mukana.
PoistaPerunaa syön hyvin vähän, mutta kokeilla piti uuniperunan tekoa ja se onnistui mielestäni hyvin. Aikaa/asteita en muista.